Workshop “Ontwerp je eigen tuin” in de Tuinen van Appeltern

“Ontwerp je eigen tuin” 

Wil jij in 1 dag leren hoe jij je eigen tuin ontwerpt, kom dan naar de workshop ontwerp je eigen tuin in de Tuinen van Appeltern.

Wat leer je

workshop Ontwerp je eigen tuin
cursisten bezig aan hun eigen tuinontwerp in de Tuinen van Appeltern

In de workshop “Ontwerp je eigen tuin” leer je om vrij  vorm te geven. Leer dat niets moet of hoort maar dat het mag zoals jij het wil. Vrij ontwerpen kan jij pas als je alle normen en verwachtingspatronen die niet van jou zelf zijn te laten varen. Wat betreft de techniek: die moet echt pas in de laatste stap ingevoegd worden anders zit deze het tuinontwerp in de weg. Eerst “vrij” zijn van alles. Bedenk waar jij je behaaglijk bij voelt. Dat moet erin!
Mooie steun voor het ontwerpen van jouw eigen buitenplekje zijn de vier basisvoorwaarden voor tuingeluk.

 

Workshop “ontwerp jouw eigen tuin” in de Tuinen van Appeltern:

Als je over de drempel geholpen wilt worden om een begin te maken met jouw tuinontwerp, volg dan de workshop “ontwerp jouw eigen tuin”. Kijk in de kalender van de Tuinen van Appeltern wanneer deze workshop gegeven wordt.

Na ontvangst in de Tuinen van Appeltern met een kopje koffie/thee en een lekkernij legt Marcel je uit hoe je een tuinontwerp krijgt dat bij je past. Daarbij komen de basisvoorwaarden voor Tuingeluk vier  aan de orde. Marcel staat uitgebreid stil bij enkele schetsvoorbeelden. Tijdens een rondleiding door de tuinen sta je stil bij de theoretische uitleg. Hij  laat je aan den lijve voelen hoe voor jou, jouw lekkere plekje kan aanvoelen. Dat is immers de basis voor jouw tuinontwerp!
Na de gezamenlijke lunch die je wordt aangeboden, ga je zelf aan de slag met je eigen ontwerp en kijkt Marcel met je mee. Let op: het is een “workshop” je moet dus  ZELF aan de gang. Leuk is om te zien hoe cursisten elkaar ondersteunen.

Belangrijk: 

Vergeet niet mee te brengen:
– Een plattegrond van tuin en woning op een passende schaal: bijv. 1:100 of 1:50 (1 cm is dan in werkelijkheid 100 cm of 50 cm). Schrijf er ook maar wat maten bij. (Vergeet niet de plaats van ramen en deuren aan te geven)
– Foto’s: in het midden van de tuin maak je een foto van voorzijde (gevel), achterzijde, links en rechts in de tuin en van belangrijke dominante zaken in belendende percelen (bijvoorbeeld bomen of gebouwen).

je kunt ook met mij contact opnemen