Wanneer beste tijd voor het maken van jouw tuinontwerp:

 

het loopt weer tegen het einde van februari. Langzaam maar zeker moet ik als tuinontwerper gaan ontwaken uit mijn winterslaap. Er zijn niet veel mensen die de afgelopen maanden aan hun tuin hebben gedacht. Slechts enkele melden zich tijdens de wintermaanden bij mij voor de vraag naar een ontwerp voor hun tuin.
Dit zijn wel de slimme mensen want hun tuinontwerp is op tijd klaar juist op een moment dat hoveniers ook nog niet zo omkomen in het werk. Deze tuinontwerpen kunnen in de wintermaanden of vroege voorjaar worden aangelegd. Als jij hierbij was, kan je beamen dat je datzelfde jaar al van jouw tuin hebt kunnen genieten. De bomen lopen uit en de vaste planten en struiken settelen zich in de grond om diezelfde zomer al hun schoonheid te laten bewonderen.
Helaas weet Nederland nog niet dat als je in het voorjaar pas je tuinontwerp laat maken, jouw tuin er datzelfde jaar nog niet gaat komen. Hooguit pas in de late zomer over herfst. Pas het jaar erop, kan jij van jouw tuin genieten. Dat is toch jammer.
Aanleggen van tuinen in het winter of vroege voorjaarseizoen heeft nog meer voordelen, zo blijkt mij. Hoveniers hebben het wat rustiger en hebben veel meer aandacht voor de details en jou als klant. Resultaat is dat die tuinen veel beter lukken.
Dus op tijd jouw tuinontwerp laten maken.