Herboren herfst

Het is alweer heel wat jaartjes geleden dat het heel normaal was dat er rond deze tijd een nieuw tuinseizoen begon. Vanaf deze tijd kan er worden verplant en nieuw gepoot!

Standaard werden in deze periode dan ook de meeste tuinen aangelegd. Door allerlei omstandigheden is er het één en ander veranderd. De gemiddelde consument denkt dat tuinaanleg en -renovatie vooral iets is voor het voorjaar en juist niet voor de herfst en winter. Eén en ander leidde er ook toe dat voor velen het tuinseizoen op hield na de zomervakantie. Er verschenen jarenlang ook nauwelijks tuinartikelen in kranten, omdat ook zij alles doorschoven naar het voorjaar. Gelukkig zien we de laatste jaren enige verandering. Er is meer aandacht voor de herfsttuin. Voor buiten zijn er buitenwerken in deze aanloopperiode naar de winter.

Wij zijn daar blij mee omdat wij de naarjaarsperiode gewoon de meest energieke periode van het jaar vinden. Het is nog heerlijk buiten en er kan van alles gebeuren. Nieuwe tuinen, renovaties, veranderingen en natuurlijk het reguliere onderhoud. Het is oktober, ook de tijd om te oogsten en te ervaren wat een heel groeiseizoen gebracht heeft. We hebben de laatste jaren steeds meer werk gemaakt van zo aansprekend mogelijke borders in deze periode. Er zijn heel veel plantsoorten die doorbloeien tot de echt strenge vorst en andere vallen op door stoere structuren en mooie bladtinten. Ja, de tijd is rijp om de geuren en kleuren van de herfst opnieuw te omarmen.

Het is nog heerlijk buiten en er kan van alles gebeuren. Nieuwe tuinen, renovaties, veranderingen en natuurlijk het reguliere onderhoud.