Tuinontwerp op maat

De uitgangspunten voor een tuinontwerp zijn altijd de specifieke wensen van de opdrachtgever. Ook de omgevingsfactoren worden hierbij sterk betrokken. Woning en tuin worden in het tuinontwerp als een niet losmakende eenheid gezien.

Uiteraard werk ik volgens de vier basisvoorwaarden voor TuinGeluk. Ik vind het belangrijk dat mensen een “gevoel” bij hun tuin hebben. Het is fijn als mensen graag in hun tuin verblijven; dat ze er een “click” mee hebben. De tuin moet voor hen een punt van ontspanning en recreatie zijn en geen toonbeeld of trend. Dit heeft te maken met mijn visie dat een tuin méér moet betekenen voor een mens. Zo’n tuin draagt werkelijk bij tot gezondheid en beter voelen.

een tuinfilm van het tuinontwerp is mogelijk
tuinontwerp in 3D

Hoe gaat het in z’n werk:

Voor de opdracht van een tuinontwerp maak ik eerst een vrijblijvende afspraak met jou. Het is goed om eerst kennis te maken en verwachtingen naar elkaar uit te spreken. Ik vind het erg belangrijk te weten voor wie ik ga ontwerpen.Tijdens deze ontmoeting worden de kosten en voorwaarden voor jouw tuinontwerp besproken. Uiteraard staan we uitgebreid stil bij de wensen voor jouw tuin en jouw mogelijkheden bv. jouw budget voor tuinaanleg.

Hierna ga ik een schetsontwerp maken a.d.h. van de besproken wensen. We maken dan weer een afspraak om dit schetsplan te bespreken en om te kijken of ik jullie wensen goed begrepen heb.

Voor de derde afspraak bespreken we dan het definitieve tuinontwerp met beplantingsplan. Tevens kunnen we deze afspraak gebruiken om samen na te denken over de stappen die nu gevolgd moeten worden om de tuin nu echt aan te leggen. Overigens geef ik gedurende het gehele proces tips  op maat waardoor jouw uiteindelijke resultaat of jouw vaardigheden enorm toe gaan nemen. Immers het is niet alleen belangrijk om een mooie, fijne tuin tot stand te laten komen maar misschien is nog wel belangrijker om deze in stand te houden! Ook als jij jouw tuin onder mijn regie aan wil laten leggen kunnen we dan bespreken.

Nu is de tuinontwerp periode beëindigd . Ik blijf voor jou op afstand beschikbaar voor advies en overleg. Je kan dus altijd bij mij met jouw vragen blijven komen.

De techniek maakt het mogelijk om het tuinontwerp in een volgende fase in 3D animatie om te zetten. Daarmee krijg je een indrukwekkende visuele presentatie, een 3D-rondleiding door je nieuwe tuin, waarin bijna alle wensen geïntegreerd kunnen worden. Een aantal van deze projecten vind je op mijn  Youtube-kanaal. Deze service is beschikbaar tegen meerprijs.

contactformulier

De kosten voor een tuinontwerp: vanaf €1000,00 voor een te ontwerpen oppervlakte tot 100 vierkante meter. Voor iedere 1 tot 100 vierkante meter meer €200,00 extra

Het beplantingsplan wordt na afronding van het ontwerp gemaakt en is gratis.